До средата на следващия месец трябва да се обяви обществената поръчка

...
До средата на следващия месец трябва да се обяви обществената поръчка
Коментари Харесай

Министър Нанков: До 2 години пречиствателна станция в Шумен трябва да е готова

До средата на идващия месец би трябвало да се обяви обществената поръчка за градежа на пречиствателна станция за питейни води в Шумен, а до две години тя може да бъде завършена, според министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. 
 
Той е на посещаване в Шумен и прегледа няколко инфраструктурни обекта. 
 
Шумен изпревари всички останали общини и области с проектирането и с възлагането, тъй като отново споделям осъзнаваме какъв брой ни е значим казусът, сподели министърът. Той уточни, че пречиствателната станция ще коства 23 млн. лв., обезпечени по Оперативна стратегия " Околна среда ".
 
Нанков добави, че ще се стартира и проектът за довеждащия тръбопровод от язовир „ Тича “. Министърът разяснява и решението на Върховен административен съд за анулация на санитарно-охранителната зона към язовира, като съобщи, че тя ще бъде учредена още веднъж, само че в сходство със закона.
 
Министър Нанков уточни, че доникъде на юни би трябвало да приключат и множеството поправки по най-натоварените сектори на републиканската пътна мрежа.
 
" Реалистичен вид е до септември строителството на 16-те километра от пътен възел Белокопитово до възел Буховци да стартира. Оптимистичният вид е още в този момент през юли. Имаме определени строители, тъй че всичко е готово ", сподели Нанков.-->
 
В момента се строят 9 км от Ябланица към пътен възел „ Боаза “ край Тетевен - за година и 4 месеца сме подготвени с тази права.
 
Междувременно съвсем привършихме с плана за 52-та километра от разклона Ловеч-Плевен. Там препроектирахме, с цел да спестим сред 200 и 300 млн. лв.. Ще стартираме с тръжните процедури от края на тази година. Т.е. от 2019 година ще строим нови 52 км за към година и 7-8 месеца, сподели министърът.
 
Той добави, че най-късно през август тази година ще започва тръжната процедура за 85 км - сектора сред разклона Ловеч-Плевен до Русе-Бяла.
 
Подобно на сектора Белокопитово-Буховци - планиране плюс строителство. Цялото трасе ще е разграничено на три прави, стана ясно от думите на министъра.
 
През 2019 година ще се започват и тръжни процедури за  сектора от Велико Търново към Буховци.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР